Les Anis de Flavigny

Zatím co srdcem Bugrundska je městečko Flavigny sur Ozerain, srdcem těchto bonbónků Les Anis de Flavigny , které se zde vyrábějí už po dlouhá léta, je anýzové zrnko, které se nachází v každém bonbónku. Historie sahá opravdu velmi daleko, ani nevíme přesně jak, ale ví se, že i na královském dvoře si na nich pochutnávala už Madame Pompadour. Od té doby kamenné městečko prošlo malými změnami, ale zdejší lidé výrobu bonbónků nikdy neopustili a ve středověkém opatství se vyrábí dodnes.

Výroba jednoho bonbónku trvá 15 dní. Po celou dobu se malá zrníčka obalují v měděných kotlích, které se točí nad ohněm. Postupně se přilévá sirup a přírodní aroma. Aromata se přidávají k řepnému cukru postupně během celé výroby, kdy se na malinké zrnko anýzu nabaluje více jak tisíc vrstev cukru, než vznikne tato krásná a lahodná perla. Vybrat si můžeme dnes již z devíti příchutí, avšak nejstarší a první byla růže, která se dodnes těší velké oblibě a to nejen díky svému prvenství. Chuť je opravdu okouzlující, nechte se okouzlit a ochutnejte nejen ji.

 
Značky

Stránka 1 z 2 - 39 položek celkem

Další produkty

Stránka 1 z 2 - 39 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.